Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TNE


Det finns fällor att falla i
så varför kvardröja i denna håla?
Så hörde jag polarn vråla,
och han var försvunnen i nästa stund.
Varken jag eller han sov en blund,
den natten.

Staden var ett ljusdansande hål i femtongraderskyla
och iranierns pub ett vattenhål där man kunde skyla
sin ungdomliga nakenhet och skräck.
En kvart senare var grabben väck.
Varken jag eller hann sov en blund denna natt,
men likväl fann jag honom dagen efter på Palatset,
där han moloken satt.

Broder, var flydde du i nattens yra?
Timmarna var få och 6:orna whiskey dyra!

TNE hette enheten. För rusiga själar på den här planeten.




Fri vers av Janjohan
Läst 329 gånger
Publicerad 2006-12-29 10:01



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
jag håller med Charlotte nedan och berömmer
för de uppfriskande rimmen som fyller och förgyller
2006-12-29

    Charlotte S
Oj... Jag fastnar för den här. Kan inte välja om jag tåras eller förvånas eller berörs med sorg eller chock eller om jag helt självklart bara älskar den. Det är så mycket som är annorlunda i det självklara i denna text. Det jag tycker om är allt! Uppfattar - ensamhet, att förlora vänner, mista fotfästet, tråkiga platser och underjord. Märkvärdigt är namnet! Starkt och djupt.
2006-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan