Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från människa till kvinna till noll



Hon föddes som människa, ett välskapt älskat barn

Precis som han ; samma sjukhus, samma dag

Och hon

Hon formades till kvinna, kanske av naturen

Kanske av inpräntade normer i samällsstrukturen

Sen fick hon klättra på stegar utan pinnar

Sen fick hon slå huvudet i tak av glas

Men Han

Han formades till man, kanske av naturen

Kanske av en slump eller bara av rena turen

Sen fick han lära sig att alltid ta för sig

Sen fick han lära sig att göra allt för att vinna


Både han och hon fick veta, att det är bättre att vara man än att vara kvinna

Och sen

Så möttes de två, för att gifta sig och bygga bo

För att producera nya vackra barn och äntligen slå sig till ro

För att slå.

Han slog hårdast, han gjorde vad han lärt sig och tog kontroll

Och hon blev jämkad igen: från männsika till kvinna till noll






Fri vers av Esset
Läst 358 gånger
Publicerad 2006-12-30 19:41



Bookmark and Share


  blåljus
hehe, är ingen fanatisk feminist ;) fast den här var jäkligt bra!! du skriver som en Kung!!
2007-05-17

  Vind
Gillar hur du skapar en helt ny innebörd åt \"slå sig till ro\"... och håller med, det finns inga som helst försvar för den rådande ordningen. Bra titel och behövligt budskap.
2007-02-27

    Janniqa
Ohh snyggt! och jävligt sant tråkigt nog...upp till kamp!
2006-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Esset
Esset