Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Surrealistisk dikt om hopp


Stjärndrake

Månen ler mot mig
där jag rider över himmlavalvet
på min stjärndrake.
Med sin piskande svans
slår han undan alla kometer
och alla mina problem.
Han ser på mig och skrattar
och säger med lugnande röst
att allt kommer ordna sig tillslut.
Jag böjer mig fram
och kramar hans nacke
vars fjäll är prydda av diamanter.
Allt kommer ordna sig tillslut,
för jag har en stjärndrake att krama.
Och det är det inte många som har.




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 465 gånger
Publicerad 2006-12-30 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg