Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När var striden?



vi är de hemlösa
som har sett för mycket
men inte hittat fram

vi är de skeppsbrutna
vars vingar trasades sönder
när vi förblindade av solen
högmodigt provade dem över havet

vi är solarna
som ännu inte börjat brinna
men innerligt hoppas på att få vakna
innan dagarna slutar räknas

vi är de
som hamnade lite bredvid
var det av misstag?

när gudar och demoner
sjunger sina sånger
så lyssnar våra öron
ty vi förstår ett grässtrås rörelse i vinden
men kan inte tyda människornas ord

vi är förlorarna
som vann till slut
när alla andra
flytt från slagfältet




Fri vers av ae
Läst 263 gånger
Publicerad 2007-01-01 06:52



Bookmark and Share


  AndersN
Den var lagom smutsgrå i sitt porträtterande av de svaga med styrka.
Skulle jag ge något förslag till förbättring är det kanske att hålla samma antal rader i varje vers. Texter tenderar bli lättare att läsa så. Bra jobbat.
2007-01-02
  > Nästa text
< Föregående

ae