Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högervind

Nu har verbaliteten återvänt till min hjärnkammare
och slår fraser mot pannbenet med en klasskampshammare,
så lyssna proletärbarnbarn i alla industrialiserade länder!
Här kommer förklaringar till det Varande, en sak i sänder.

Vem äger ditt liv, din tid och din dagsrutt i staden?
In illo tempore var tiden endast din, minns du vem som behagade ta den?
McDonalds, Vero Moda, ullstrumpsfabriken med postorderreklam?
Eller bara en frihetstörstande överklassdam?

Eller tillhör du \"utanförskapets\" gäng, som De Nya Moderaterna korat?
Det är ett skämt i jämförelse med Borat,
eller hur?
Och det är också synd om djur i bur!

Det finns inga enkla motorvägar till Friheten och den stavas i alla fall inte: Högervind. Ty Högervind är som en glödande lavett på babykind.




Fri vers av Janjohan
Läst 387 gånger
Publicerad 2007-01-03 09:53



Bookmark and Share


    Kärlek är
skarp och klockren
2007-02-06

  lodjuret/seglare VIP
bokmärkt
2007-01-26

    Ti-elina
Du lyckas skriva med en sådan enorm känsla, det är som att jag lär känna dig utan och innan av att läsa vad du skrivit.
Jag tycker att du använder dig bra av rim och ord som gör det hela roligt och gravallvarligt på en och samma gång.
Tack! Det var en läsupplevelse =)
2007-01-23

    Sandra Odhage
Bra skrivet. Gillar.

//Sandra
2007-01-03

    Charlotte S
Detta var mig en svår väg till frihet. Tycker du fångar hela den självaste grejen. Och Borat mitt i allt. Fan vad kul. Kör på. Sprid på. Kämpa på. Alla borde vinna - tillsammans med lite vett och lyhördhet för det vackra - egentligen - eller hur?
2007-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan