Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Sometimes I feel like I don\'t have a partner sometimes I feel like my only friend is the city I live in; the city of angels lonely as I am, togehter we\'ll cry.


En tefläck på golvet är aldrig mer än en tefläck på golvet

Tevattnet kokar jag är bredvid, dansar. Du är på ovanvåningen. Surfar på nätet eller kanske skriver nåt viktigt. Du skriver viktiga saker ibland, förlossningen av orden våldsam & påfrestande. Knapprandet hörs iallafall, fingrar mot tangenter snabbt snabbt. Jag vet precis hur du ser ut. Koncentrationen i ansiktet, du har glasögonen på dig. Jag tycker om hur dom får dig att framstå.


Tevattnet kokar jag häller upp i en kopp. Den är inte nydiskad den är smutsig kommer du fnysa när du ser. Jag kommer inte bry mig, sen är det borta. Citronte. Det är inte en märkvärdigare dag än så. Vattnet ångar, jag rör mig med musiken i kroppen.
Jag öppnar ett fönster, andas två djupa ett ytligt. Luften hela vägen och sen lungorna. Det duggregnar ute.

Trappan knarrar likadant alltid. It\'s in my bones, och det där skeva leendet. Träet under mina nakna fötter är strävt. Jag vet att jag lever men glömmer det ibland.
Jag sjunger med i musiken, Under the bridge med Red Hot Chili Peppers på repeat.

Du har tyllkjolen på dig jag undrar varför. Du har inte samma vemod som jag. Det finns olika sorter, vi har ett varsitt hjärta. Du gråter på nätterna ibland, jag har hört det.
Jag smuttar på teet du stirrar på skärmen. Bränner tungan, du reser dig oväntat : kramar mig. Jag spiller te på golvet vi ser på medan träet suger upp det.

En tefläck på golvet är aldrig mer än en tefläck på golvet.

Hyresvärden har valkiga händer och du kan läsa hans livslinjer säger du. Du har aldrig varit närmare än två meter men du kan läsa på håll. Säger du.

Jag undrar om Simon om Jonas om Kim om din mamma din syster, jag tar för stora klunkar av det varma. Du undrar inget svarar ingenting; du skriver ett viktigt arbete. Det ska vara färdigt om trehundraåttisex minuter & nitton sekunder & min klocka är sönder.
Jag gör aldrig vettiga saker och vi accepterar i stort sett att jag är hopplös. Bara ibland försöker du övertala mig, uppmuntra, men det är mest för sakens skull och när jag säger att eftersom jag är så ovettig så är det nog bäst att jag dör, då kramar du mig tills det knakar i mina revben. Tårarna i dina ögon tar man sällan på allvar.

Den trygga känslan kärleken, den som man misshandlar och blåmärkena som man bara kallar för lovemarks. Vi är idioter vi är gudar i vårt universum vi lever men har tryckt på pausknappen. Vi lever alltid i paus; andningshål.
Vet om att tiden tryckt med sitt långa seniga finger på play utanför vår sfär men låtsas inte om det. Paus ljuger vi.

Jag går ut i duggregnet stannar ute tills jag är blöt. Går in och lägger en filt över den blöta kroppen som är jag. Så svårt att förstå.
Prosa (Novell) av harhjärta
Läst 1007 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-04 12:54Bookmark and Share


  Pausi
Wow. Du har så mycket att säga, och du gör det på ett så underbart sätt. Jag älskar det du skriver. Detta tar en stund att smälta. Ibland får jag känslan av att det är lite för osammanhängande, men när jag läser det igen så får det lite mer sammanhängande ändå. Antar att jag inte har ditt genialiska tänk. Otroligt vackert.

Godbitar:

Jag vet att jag lever men glömmer det ibland.

Jag gör aldrig vettiga saker och vi accepterar i stort sett att jag är hopplös
2007-08-09

    ej medlem längre
jag finner inga ord.
det här är bland det absolut bästa jag har läst här.en helt sanslöst bra text!
du har ett underbart språk och finner orden.textflödet är perfekt.
jag är helt ställd.you go!
2007-07-30

  Nina V A
En helt magisk text i sitt rika flöde som matar bild efter bild till mitt hungrande sinne, gillar din berättarform, skitbra helt enkelt. Innehåller så mycket som jag tolkar som värme.
2007-01-04

  edvin medvind
Ja, ska jag försöka säga nåt konstruktivt då. Hmm..
Det jag gillar mest är dom här meningarna:

"Citronte. Det är inte en märkvärdigare dag än så."

"Du har aldrig varit närmare än två meter men du kan läsa på håll. Säger du."

.. och hela dom två sista styckena. Och rubriken förstås. Ganska mycket alltså.

Sen tycker jag det är bra att det inte sägs om det är en tjej och en kille eller hur det är. Jag reagerade lite när jag läste "Du har tyllkjolen på dig jag undrar varför" för jag tänkte att det var en tjej som skrev till en kille. Men det kan det ju vara ändå. Eller så kan det vara två tjejer, eller två killar...

Det enda som jag tycker du borde ändra lite på är det här stycket om hyresvärdens händer... du kanske borde flytta lite på det eller nåt. ta det efter "En tefläck på golvet är aldrig mer än en tefläck på golvet".
först tänkte jag att det inte passade in alls men sen kom jag på att man kanske kan börja tänka på valkar i händerna när man ser på märkena i golvet.

Så. Hoppas du fick ut nåt av det.
2007-01-04
  > Nästa text
< Föregående

harhjärta
harhjärta