Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
konstiga tankar människan har.


Sover aldrig bort ett liv

Lata, kalla och mörka dagar
blir långa, för många sovande nätter
Vi slösar bort våra liv tycker någon
Vi måste samla kraft säger en annan

Varje dag är sagan densamma
och tröstätande munnar vaknar tidigt runt tre
andra munnar matas för hand av en annan
och sen somnar vi igen, av utmattning för det

Vi slösar våra liv tycker någon
Att hälften av våra liv sovas bort de ska
Och andra tycker att det så måste vara
annars skulle vi dö, och ork, vad vore väl det?

Man funderar samlat på detta och tycker ingenting
men vad gör vi?
Vi slösar våra liv kring att tro, att det här är slöseri
Vi tror att livet levs ut bäst om vi slutar att sova
men hur dum får man bli?
och vems tröstätande ögon mår bättre än de sovandes?
Vi mår ju självklart bäst när vi kärleken har
och när ångest och oro ej längre är kvar
när vi lugnet och närheten har

så ta dig en tupplur för mycket tycker jag
så länge du är lycklig, mår väl och är du varje dag.




Fri vers av Milian09
Läst 374 gånger
Publicerad 2007-01-05 00:50



Bookmark and Share


    Emp
Fin dikt! Gillar att sova
Dumma personer klagar på sömn! *arg*
Kunde dock ha bättre layout i början :)
2007-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Milian09
Milian09