Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skapelseberättelsen i en dikt


Skapelsen

Gud var ensam och lite uttråkad
och ville ha sitt revir utökad

Första dagen

Gud hittade på nåt bus
Då han skapade ljus

Andra dagen

Gud löste matten
Då han skapade himmelen och vatten

Tredje dagen

Gud använde ett magiskt ord
Då han skapade jord

Fjärde dagen

Gud var ju så cool
Då han skapade månen och sol

Femte dagen

Gud tömde sin ilsk
Då han skapade fåglar och fisk

Sjätte dagen

Gud bara vet hur
Då han skapade Adam och djur

Sjunde dagen

Gud körde fast
Då bestämde han sig för att ta rast

Men nu var adam ledsen och inte ville leva
För att Gud hade glömt att skapa Eva
Så skapade han kvinnan, vacker som lyset
Som blev mänsklighetens kick från paradiset




Fri vers av Fanar
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-06 00:53



Bookmark and Share


    jäntan
Mycket bra skrivet!!!

Texten griper tag och drar mig med sig... en helt underbar syn på skapelsen!
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Fanar
Fanar