Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från olika syn och vinklar


Vem är terroristen?

Vem är terroristen???
Är det du, jag eller han???

Är det bara en konflikt
mellan religioner???
Eller är det gränserna
Som delar oss till regioner???
Är det han som dödar en, tio eller hundra???
Eller han som dödar miljoner???

Säg mig vem är terroristen???

Är det han som bär en klänning
och en bomb döljer???
Eller han som stolt
bär på medaljer???

Säg mig om du vet???

Är det han som kallar sig
En Guds soldat???
att han i en september
dämpa oskyldiga liv med hat

Eller är det kanske han
som invaderar mitt land, mitt bor???
och orsakar döden på
min pappa, brorsa och mor

Vem kan definiera terroristen för mig???
Kan du???

Är det kanske diktatorn som
påstår sig har krafter av kärn???
som har styrt oss till döden
med knytnäve av järn

Är det samma analfabeten som
fyllde sin mage med middag???
och styrde sitt hungriga folk
enligt hans vilja och lag

eller kanske är det vi???
vi som är terrorister
vi som dog inom oss varje dag




Fri vers av Fanar
Läst 564 gånger
Publicerad 2007-01-06 14:27



Bookmark and Share


  Manal
en intressant dikt som får en att tänka till.
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Fanar
Fanar