Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Infekterad distans.






Hej....... Det är jag.

Vem?

Sluta.. snälla, får jag komma hem..

Hem..., lite längesen..?
Vad vill du?

Det är kallt ute, den sista bussen gick nu...

Varför tog du inte den då?!

Jag blev sen, jag sprang, ramlade..
jättehalt på vägen..så..

Så du missade den?

Ja... men.. jag kan kolla igen!
om det kommer nån sen..

Ja, det gör du bäst i.
Jag känner mig inte lockad att sätta mig i nån bil...

Men det är inte så långt...

Nej, men halt sa du, dessutom nattrafik och då blir det trångt!

Ja... det är sant. Men jag har ramlat, ont i benet..feltramp.

Men herregud, alltid är det nåt fel.
Fan, du fattar väl att jag blir sne?
Hur kunde du kliva fel, har inte jag lärt dig hur du ska använda dina ben?

Jo..!
Var inte så jag mena.
Jag går hem, men blir lite sen...
men det är ok va..?
Allt e lugnt... det e lugnt..

Lugnt..? Nu försöker du att få mig att känna att det är tungt..

Nej!! Det gör jag inte.. har ju inte ens blivit nån riktigt vinter... det e lugnt att gå, inte så kallt heller..så..
det är inget farligt.. och benet, äh, det är nog inte så allvarligt.





Jaha. Stanna vid busshållsplatsen..
Jag har tagit fram madrassen.
Försöker väl värma upp bilen då.
Eller, möt mig, så börja gå!

Tack..
så..så du kan hämta..?!

Äh, sluta för fan, sluta flämta.
Jag kommer snart.

**Går ner till garaget, och startar bilen med brinnande fart.






Prosa (Prosapoesi) av liten i
Läst 245 gånger
Publicerad 2007-01-08 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

liten i