Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sponant skrivande, som kanske märks på stavningen på en del platser (tja, jag såg ett stavfel när jag läste igenom dikten nu tillexempel)



Vandrande kärlekar dansar på poetiska gators hemligheter


deras vandringar över de
redan döda fälten för dem
i tysthet fram


ska leka kärlekens lekar
i fröjdefulla ögonblick


den här, den här
sommaren
hösten
vintern
våren


dansar i ett perfekt ögonblick
som om det aldrig kan ta slut
önskar sig tillbaka till då


då när de var något
att faktiskt räkna med
att kunna andas tre andetag
per väntande dag i vårvinden


som en doft
av nejlikor
och ett fält
i Storbrittanien
Påskliljor


ordagran sorgsamhet över
de ensamaste ögonen som
har blivit kvar där på andra
sidan verkligheten


ska vandra in igen
in i dimman
in i ensamheten
eller bort igen


glömmer inte det barn
som gömmer sig inom oss
och skriker: " Ta mig ut "


Vill inget annat än att andas
Dina tårar är framtidens
önskelyftande ambrosia


ska vi se in i framtiden
igenon det som faktiskt varit


ska vi glömma hur världen en gång
formade sig under våra längtande ord


skulle du röra vid mina sanningar
så kom ihåg jag glömmer inte det
som varit i ditt namn och hemligheterna
är som hjärtats kärlek 


och musiken sjunger på spanska
samtidigt som jag drömmer på franska
om en dansade framtid på svenska


språkförbrittningarna har dött ut
i en munter dans i tvåsamhetenspalats
men där får jag inte längre plats


glöm mig
glöm mig inte
förglöm mig
göm undan mig
i ett hörn av hjärtat
där jag kan ha mitt
drömrike och undvika
den väntande ensamheten




Fri vers av virre
Läst 921 gånger
Publicerad 2007-01-09 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre