Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när jag skrivde den här längtade jag bara efter maj och oblommade syréner som sedan blommar ut och sen blir det juni. Fast nu när jag läser den blir jag så överraskad av att den säger något annat. Men från början så längtade jag till maj. och det gör ja


ett ögonblick



och stjärnorna föll ner över henne igen
som de alltid brukar göra någonstans vid maj.
När himmelen är lite blåare och skorna lite lättare än vanligt.
Då luften fylls av söta försommarnattsdrömmar på trottoaren i takt till trallande steg.
Drömmar av liv.
Drömmar av kärlek.
Tripp trapp tripptropptripptrapp
Vindarna flyger när känslorna flyger
och landar någon annanstans.
Hon hoppar och tänker vi är stora nu.
Stora små barn som inte vill bli stora.
Stannar upp och låter den mjuka försommarvinden
försiktigt kamma igenom de solblonda lockarna.

Det är inget att vara rädd för.





Fri vers av fannen
Läst 736 gånger
Publicerad 2007-01-12 20:33



Bookmark and Share


  om en Siri
& du fångade mig med dina ord!
2007-04-13

  Paraply
så himlans vackert Guld!
jag började tänka på våran vinter
och på dina jättefina strumpor
och hågadalen och
stå vid kingrutorna med dej
gå mot övergngsstället med dej
prata Cardigans med dej

visserligen är det såklart alltid trevligt med jagform
något som jag verkligen inte alls kan
däremot känns det nära endå
lite svåtolkat men det gör också att man kan tolka det hur man vill och på olika sätt
och förengångsskull så ska jag inte tjata på punkter
för punkter i denna var bra och det flöt inte iväg för mycket liksom

och så har jag idag;
krossat en glasflaska i badrummet
gått ute med lätta skor
och himlen var så blå
;så man kan väl säga att detta var nåt jag ville läsa nu

puss
2007-01-13

  verkligen
det är är vackert
nästan lite för vackert
det blir svårt att ta till sig allt
budskap och så
men poesi behöver egentligen inte ha budskap
för detta Är vackert

om jag ska vara lite konstruktiv
så enligt min personliga smak så är det dumt att skriva i hennes perspektiv och inte ur ett jag-perspektiv
för som det blir nu är avståndet långt
men omm du skriver i jag-form så blir deikten närmare
men som sagt är det bara min smak
och dikten var alldeles förträfflig ändå
2007-01-13

  andreawolf
det är så....*andas in* <-- något bra är det :)
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

fannen
fannen

Mina favoriter
Missery
minimum