Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten sorgevisa

 

Jag borde ha bett dig att stanna

när du sprang iväg ifrån mig

men ödet det må jag förbanna

ty nu står jag här utan dig

 

Jag borde ha kysst dig på kinden

o famnat dig så som du bad

för nu är du borta med vinden

så hur kan väl jag vara glad

 

Jag borde ha lyssnat min kära

när du sökte tillit o tröst

jag borde ha varit dig nära

o skammen är tung i mitt bröst

 

Jag skulle ha visat min trängtan

när du gav mig hetta o glöd

för nu har jag bara min längtan

när du är försvunnen o död

 

Ja jag borde bett dig att stanna

när du sprang iväg ifrån mig

men ödet det må jag förbanna

ty nu står jag här utan dig

 

Bs-07




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 517 gånger
Publicerad 2007-01-12 21:40



Bookmark and Share


    Ti-elina
Väldigt sorgset skrivet av dig, samtidigt som du uttrycker en känsla av att inte ha gjort tillräckligt. Du beskriver känslan "om bara jag" , som jag verkligen hur många gånger som helst tänkt. Varför gjorde jag inte det?För man vet ju aldrig när det är sista gången man ser någon...
2007-01-17

  Howlit
Vackert och vemodigt. Insikten slår brutalt.
2007-01-13

  Markattan
Vemodsvackert och välrimmat om sorgen att ensam stå kvar. Finemang, Bodil.
2007-01-13

  Madjori
Kan bara säga kram å tack för en som vanligt helt underbar text.
Rimmen sitter som ett smäck!!!!!
Utan tvekan en favos!
2007-01-13

  Eline.P
Så har du skrivit ännu en vacker harmonisk rimtext, som gjord att tonsättas, spelas och sjungas!
2007-01-13

  "Silver"
Fint rimmat och mycket taktfast.
2007-01-13

  Mr G
Borta med vinden är ju ett
ödestiget epos.
Man borde nog mycket i livet
man önskar något som man redan har.
Sorgevisa på ett modern sätt och har
en känsla av den försöker "visa" vägen
Ett bra schvung man känner rytmen

Mr G
2007-01-12

  Nina V A
ja du Bodil det finns så mycket "borde" och du förmedlar det så oerhört bra!
2007-01-12

  Anders P VIP
Vilken bluesballad. Fantastisk.
2007-01-12

  Lilla My* VIP
Sorgesam men så vacker!
Roligt att läsa vad du skriver i din rimstuga**
2007-01-12

  Deniiise
Smärta. Ush va hemsk den där skuldkänslan är. Men det är lätt att vara efterklok. Tror säkert att den där skammen inte hör hemma där du lagt den.
2007-01-12

  Thommy
Mycket bra, rimmen funkar hela tiden och rytmen också, jättebra skrivet.
Det är alltid kul att läsa en bra rimmare, fortsätt i denna stil.

MVH Thommy
2007-01-12

  prinscess VIP
ja det här var en sorgevisa
men mycket bra skriven
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg