Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattdikt

Samlar hellre in tid än pengar.
För tiden betyder mer för oss.
Varför ska man tro på hopp?
När det är dyrbar tid som kastas bort.

Natten arbetar skift med solen
Solen har gått hem.
Dags för mörkret att härda ut
en arbetsnatt till...ännu en till.

Där går hon på lugna gatan
spottar blod och sparkar smågrus
tror att ingen ser henne
men alla ser, alla kan höra dig.

Och jag vill ha dig.
Verkligen.
Jag vet att du letar efter en sån som mig.
Men du ser inte, vill inte höra på mig.
\"Vi väntar ett slag\"
Mitt hjärta slog tusen non stop.
För dig.

Tiden är inne,
än står jag ute.
Varför släpper
du inte in mig?
Tårarna fryser
innan jag ens
hinner tänka tanken.
Dem flyr.

En sista lön
en sista dag
inget avsked, knappt ett farväl.
Evig tystnad på vägen hem.
Fick kicken.
Det var solens sista dag.




Fri vers av Skimmer
Läst 272 gånger
Publicerad 2007-01-14 00:50



Bookmark and Share


  Zabina
det kändes verkligen som en nattdikt, en deprimerad lättsamhet på något sätt.
Det är vackert - jag tycker om detta!
2007-01-14

  jeremy
ojoj, underskönt vemod.

"solens sista dag" helgens tre vackraste ord.

tack för läsningen. du strålar.
2007-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Skimmer
Skimmer