Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en om min lilla älva... *trotsar skrivkrampen* Är ej förmögen att göra den bättre just nu, vill bara skriva och såhär fick det bli.


En älvas längtan

älvan skrapar på stenen grå
is smälter under vita naglar
väter sina läppar
smakar den enda droppe hon får
känner
blundar
saknar så
frusna fötter över hårdaste mark
hand längs köldfrusna stenar
istäckta trädstammar och frostiga löv
dämpar hennes steg
ovan skräner skator och kråkor
ett hånfullt crescendo
blicken hon vänder mot stigen igen
små steg blir till stora
hon vänder sig om
tårar fryser till finaste is
snön den faller från hjärtat
som slår
men kylan den äter inuti hennes bröst
in i skogen
bara fly
bort från kråkor och skators spe
hon snubblar
hon faller med frusna ben
men landar i mossa så skön
ger efter för vinden
kämpar ej mer
älvan blundar och gråter
snart hon i sömn vaggas åter
nedtryck i mossa
fryser hon snart
-i drömlös dvala
sover hon nu

 




Fri vers av alvan
Läst 627 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-01-15 10:21



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så underbarar du orden ; älvalikar och förtrollar mej som läsare...
2007-11-06

  PetraSally
hej - tack för dina varma ord om min text om tystnad - jag läser här dina färgrika och målande texter och ser samtidigt at du nämner en skrivkramp?? Missförstår jag dig eller - JAG ser inte skymten avnån skrivkramp i ditt srivande iallafall - men det där är ju ofta nåt snaare inombords....
varma hälsningar

PetraSally
2007-04-03

  Hinata
Jätte bra. Du verkar gilla älvor men det gör jag också:)
2007-04-03
  > Nästa text
< Föregående

alvan
alvan