Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det yttersta onda lär du aldrig se, för det krävs renare ögon än våra.



Det yttersta onda

 

Ingen myt döljer sanningen 

om det verkligt onda

effektivare än alla primitiva bilder

av hornpellar och helvetiska stekvändare.

 

Det verkligt onda

är lysande i sin skarpsynthet

brilliant i sin strategi

bländande i sin skönhet

lockande och förledande

i alla dimensioner

 

Det onda är för skönt

för att avslöjas av oss kvasiesteter

för lite osant för att genomskådas

av oss halvsanningar

för lite brutalt för att tvinga oss 

att erkänna vår våldsamhet.

 

Vi är för lite intresserade av Guds rike

för att vilja kasta våra pass

från länderna runt ondskans

köttgrytor.


Vi är inte rena nog

att se den orenhet

som dränker oss alla.

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 401 gånger
Publicerad 2007-01-16 23:21



Bookmark and Share


    Lillemor
Usch! Du trycker på strängar som jag helst inte vill kännas vid. Ack..om jag vore ren ändå........Lysande! Tack!
2007-01-17

  Gunnel André VIP
Många lärda luntor om gott och ont har jag läst, men aldrig förr sett det så naket, så knivskarpt, så genomärligt och glasklart formulerat - i all sin formidabla sorglighet!
2007-01-17

  Aurelio
Bravo!
2007-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer