Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spådom och konsekvens

 

Ge mig din hand

och jag spår dig din framtid

om du vill höra din levnads prognos

låt mig nu se

där är tre kavaljerer

som skola fria men ack och gunnås

 

den ene är rik

och han tar dig till hustru

men visar sig vara båd elak och stygg

låt mig nu se

ja det blir bara värre

han har en annan där bakom din rygg

 

den andre är snäll

men han har ingen pondus

och låter dig leva i nöd och misär

låt mig nu se

ja det blir bara värre

han får visst smaka ditt hagelgevär

 

den tredje är ung

och han kommer om våren

just när du skilt dig och tagit reson

låt mig nu se

fast det blir bara värre

du tar hans oskuld och han din pension

 

Ge mig din hand

och jag spår dig din framtid

om du vill höra din levnads prognos

låt mig nu se

oj jag glömde berätta

alldeles strax får du visst en psykos

 

Bs-07




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 895 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-17 18:02



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Gud vad du är kul.
2008-01-30

  Ingrid Nilsson
Huga,vem anlitar en sån spågumma!Superbra skrivet i allafall!
2007-01-22

  Thommy
Underbart skrivet även om spådomen säkert inte var tillfreds, jättebra
2007-01-18

  Howlit
*fniss
Störtskön spågumma...
Henne vill jag haaaa...=)
2007-01-18

  Lilla My* VIP
*Skrattar mycket gott****:)
Spådom eller sanning med konsekvens:))
2007-01-17

  "Silver" VIP
Om hon säger nej till de där karlarna så får hon nog ingen psykos.
Underbart poetat som alltid!
2007-01-17

  Rune Thorsell
Hallå!

Dickens har skrivit "Lysande utsikter" men det här var ju lite som "eljest" (som dom säger i Piteå).

Kan bara citera vad jag brukade säga till mina kvinnliga elever: "Karlar är bara skit. Låt dem vara. Öva på Dina pianoläxor i stället!"

Men jag talade som regel för döva öron.

Har aldrig varit hos spågumma. Jag vet en här i stan, men det är dyrt. Och för resten - jag är snart 80. Jag vill intet höra om min framtid.

Ha det bra! Allt gott! Vännen Runis.
2007-01-17

  Daniel_78 VIP
underbart bodil underbart
2007-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg