Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I accept and I collect upon my body The memories of your devotion


januari kommer med snö på ögonfransarna

surrandet från alla månader
invävt mellan dina eftertänksamma kotor
& hela din livstid tatuerad som
detta sällsamma fängelse
mjukt över dina skuldror

hudens obotliga längtan :
dom säger januari kommer med snö
på ögonfransarna.
bara framtiden vet och
vi finns inte när världen
till sist;
mullrat klart och exploderat

hur knarkarna skrattar i ruset och
skriker när abstinensen river deras bröst
hur einstein grät om nätterna
över alla fula sanningar han upptäckt
hur många ljusår bort
är du

snön mjukkramar ditt blickfång och jag
är alldeles intill.




Fri vers av harhjärta
Läst 654 gånger
Publicerad 2007-01-24 13:11



Bookmark and Share


  Pausi
Du är så bra
älskar den här texten
jag vill bara fråga alla frågan du ställer i texten

hur många ljusår bort är du?
2007-08-10

  edvin medvind
Jag förstår inte riktigt... det känns som den handlar om längtan och saknad först. Fast sen kommer sista raderna:
"snön mjukkramar ditt blickfång och jag
är alldeles intill. "
Antingen så handlar det om att sakna någon trots att han/hon är nära eller också känns personen nära fast den är långt bort. Eller nåt.
Man kanske inte behöver förstå allt. Det är väldigt vackra formuleringar i alla fall. Och jag fastnar för dom där raderna om Einstein.
2007-01-25

  Bump
du är alldeles alldeles underbar.
ingenting konstruktivt i det heller. ha.
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

harhjärta
harhjärta