Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tanka/senryu


Fågelvakten - tanka


koltrasten vaktar
balkongens snöklädda räcke

talgoxar pickar

trasten plockar fallna frön
näbben fryser av frosten




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-25 10:52



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Varm text, ser bilden framför och tänker samtidigt: Så ofta vi människor också fryser om "näbben" och tacksamt pickar i oss det som blev över.

Eva
2009-01-31

  Cris
jaha ett par rader till det var fint..han får plocka det som blir över trasten.
fryse om näbben stackarn..
2007-01-27

  Cris
tog inte trasten rast? så han fick picka och talgoxar nicka..

fin liten aktuell haiku.. jag ser vintern och de små gulliga fåglarna
som pickar i sig frön eller talgbollar
2007-01-25

  Nettan
Snyggt! Volar, feisimo pájaro! y la feisimo pájaro vuelo!
2007-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP