Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stanna en stund


katterna som strök omkring
smekte vader och jamade begär
har somnat kurat ihop
sig mjukaste asfalt deras
viloplats

vi snor ett eget jerusalem

målar upp egna
män i mustach och
arkitekturhistoria: vi
restaurerar på måfå!

andra varelser andra städer
det vandrar plakat längs
gatorna
vi kysser deras glöd när
den faller till marken
skriken skalla skallra
vibrerar sönder till stoft
solen smälter så
mjukt mot tungan

vi snor ett eget jerusalem

/nya år glittrar mot huden
jag dödar det gamla : bara
biter ihjäl sliter
isär minnesfunktionen och
spår i snön/

håll mig i handen jag
tycker liksom om det





Fri vers av harhjärta
Läst 598 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-27 11:32



Bookmark and Share


  Robert W
"vi snor ett eget jerusalem"

ekar kvar efter läsningen och gör att jag återkommer till texten.
gillar den skönt charm-nonchiga avslutningen också.
2007-01-31

  Bump
oh. jag har gett upp det här med konstruktiv kritik. bara otroligt bra, helt enkelt.
2007-01-29

  edvin medvind
Det var en väldigt varm och fin stämning i den här dikten.
Jag gillar "vi snor ett eget jerusalem".
2007-01-27
  > Nästa text
< Föregående

harhjärta
harhjärta