Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och


och
ordet är fritt

som en tvål

och mina fötter pekar
åt rätt håll men
jag går inte framåt
bara vidare

och jag kan inte lämna
mina ben

och jag har ett stenbrott
rullande i
magen jag

skulle behöva ett
tarmsystemskifte
och minst en
ny
kroppsöppning
i ansiktet
färdig med
blanka bokstäver

och det är synd att
det alltid är synd att

och helvetet är
fortfarande
det som någon sa

och de drar möbler på
mitt tak snedtittar
mig på gatorna tystnar
i mina berättelser skär
av mina vinklar med
lätta
danssteg

och
man kan inbilla
sig så mycket att
folk bryr sig
att ord är verkliga

man kan välja att
inbilla sig

och jag anar
att det fanns ett
sammanbrott
där långt      borta

inget eko av ett skrik nu
bara den kvava
luften
efter ett stilla pysljud

och man kan inbilla sig
att man väljer

och på sistone har
några stycken
använt ordet man
i samband med
mig men

jag har aldrig
tagit åt mig


och man kan välja
att inbilla sig
att man väljer


 




Fri vers av baklänges
Läst 431 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-30 17:24



Bookmark and Share


  Матрёшa
genialiskt! Vilken dikt! *stum*
2008-05-21

    pretto
Jag är imponerad av denna kvava men flyktigt förmedlade stämning. Drag av paranoija. Allt flyter så bra i varandra.

jag är särskilt förtjust i det kantiga och flyktiga i följande formulering.

och de drar möbler på
mitt tak snedtittar
mig på gatorna tystnar
i mina berättelser skär
av mina vinklar med
lätta
danssteg

Av med hatten bara och bocka!!!!!
2007-02-10

  Tove Meyer VIP
en skönt uppgiven men ändå ifrågasättande text om livets slentrian...
2007-02-03

  a h de v
skön text
bra titel
och?
2007-02-02

    ej medlem längre
jag flyter med den
här texten.. det är en så
skön uppställning och
jag älskar de återkommande
och-en
vid "och de drar möbler
på mitt tak snedtittar.."
sjunker jag
ner
i fullkomlig extas.
shit vad snyggt.
2007-01-31

  molly crayons
jag älskar 'och'. :) och ditt sätt att uttrycka dig. ex;

'ordet är fritt

som en tvål

och mina fötter pekar
åt rätt håll men
jag går inte framåt
bara vidare

och jag kan inte lämna
mina ben'

och de sista tre styckena är också lite extra för mig.
däremot undrar jag om det första och:et,
det efter titeln, behövs..
2007-01-30

  Jessica Ewa
bra
bra
bra
bra
bra

konstruktiv kritik är det bästa jag vet

// Jessica Ewa
2007-01-30

  K*
lösenordet är OCH

bra brabra

folk hatar OCH
men inte jag och inte de som skrev
Bibeln
och inte heller Strindberg :D

"och
man kan inbilla
sig så mycket att
folk bryr sig
att ord är verkliga"

mhm!

"och på sistone har
några stycken
använt ordet man
i samband med
mig men

jag har aldrig
tagit åt mig"

great stuff
rabbelrammelnicenice :)
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges