Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känslokrig


Min kropp är en plats för århundrandets känslokrig..

Jag brottas med alla mina känslor
mäter det kalla mot det varma
dom starka mot dom svaga
det är orättvist och smärtsamt
jag söker djupt inuti mig själv
inte ett spår av förnuft
inte en gnutta ljus även om solen skiner

Du finns där som en ängel från helvetet
jag hatar att älska det förbjudna
du är inte tillåten
så jag kommer inte undan

Du rycker fram med full styrka och lemlästar allt i din väg
även om jag byggt en fasad så krossar du mig som ett trasigt asplöv

Den första av de tusen rosor du gav mig satte spår av färg i mitt blod
det flyter inuti min androgyna kropp som en ensam ock kall vårflod
hjärtat pumpar inte längre av egen kraft

Den andra av demoner som jesus sänt för att stöta mig är vacker på alla sätt
men dock som i lustgården en förbjuden frukt




Fri vers av Androgyna tankar
Läst 533 gånger
Publicerad 2005-01-28 03:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androgyna tankar
Androgyna tankar