Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
back to basics



Volatile

 

Det är endast Volatile som betyder något

men ni har fastnat i er tro på att Volatile

är något helt annat

något svagt, skuldbelagt

som ni kan gå på

något svagt, genomskynligt gult, som inte

har svar på någonting och ständigt gråter över det

 

 

Volatile har inte svar på någonting, heller

men hon gråter inte för att få svar

Hon gråter kanske, ibland då varken ord

sång

gitarrer

elfenbenstoner

penseldrag

eller tiny dancesteps

är känsliga nog för släppa ut det där

som pulserar bakom hennes ögon

 

 

Det är vinrött med svarta slingor

som puslerar bakom hennes ögon

och stjärnor finns där också, några som

Volatile lyckats tända

och några som brinner av kärlek

-sedan Kaos fann henne och slöt henne

i sin famn

har det blivit svårt att inte explodera

att inte brinna ut över luften

himlen

händerna

och vidderna

 

 

Händerna som höll hennes

-så många som plötsligt släppte när de

kände hur hennes fingrar blev varma

Förskräckta och i rädsla över att själva börja

brinna smög de baklänges därifrån

med små ord för att ändå kanske kyla ner

Volatiles hetta

för att kanske smutsa ner hennes ögon och

göra dem genomskynligt gula

lite svagare

lite mer försvinnande

 

men

 

hur de än försökt

- Volatiles ögon går inte att släcka

Hennes stjärnor kan aldrig sluta brinna

hennes vinröda gnister kan aldrig någonsin försvinna

Hon har accepterat sin roll som Kaos dotter

och öppnat sin famn för världen

som drottning av The Volatile land

och med Kaos som sin vilda ömsinta fader

 

 

 





Fri vers av volatile
Läst 638 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-30 20:25



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
detta är en skitcool, skön, vacker och stark dikt

själva ordet Volatile är så mycket poesi att det underlättar det hela men samtidigt om man inte är Volatile så tror jag inte att man kan fånga allt detta i en dikt på ett så övertygande sätt

jag säger bara, bravo!
2007-05-03
  > Nästa text
< Föregående

volatile
volatile