Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vill ha hjälpar, jag behöver hjälpar



Hjälpar

 

På hemsidan

precis här bredvid

finns det en liten

liten knapp

som heter “hjälp”


jag vågar inte trycka där

men om jag trycker

betyder det att jag får hjälp, då?


Får jag hjälp med allt

det där

som jag stilla viskar “hjälp” efter

på nätterna?


Får jag hjälp med allt

det där,

som gör att jag inte

vågar sticka ut fötterna under täcket

på natten?



Eller är det här -

du

jag

- all hjälp jag får



Jag vet inte om jag förstår

hur allt fungerar

hur er värld kan vara så snål

hur ni kan stänga in alla hjälpar

i garderober

och hålla hårt för så att

de aldrig kan göra

det de behöver



Jag vet inte om jag orkar

försöka mera

om jag vill se era tårar falla

under det att ni pressar handflatorna

mot dörrar som vibrerar

av hjälpar

som vill sno runt i världen

och ta hand

om de andra

människorna

 

~

 

hjälp

 

 

 




Fri vers av volatile
Läst 573 gånger
Utvald text
Publicerad 2007-01-30 20:44



Bookmark and Share


  Jessica Ewa
Fram för fler hjälpar...;)

// Jessica Ewa
2007-01-31

  katastrofromantiker
Joo jag håller med föregående talar om att texten är starkast i början.

den här meningen förvirrar mig lite "och hålla hårt för så att
de aldrig kan göra "
Eller formuleringen kanske.


Annars är texten en fantastisk fundering vackert formulerad.
2007-01-30

    8=+
Jättefint uppslag. Början är verkligen hur bra som hellst! Jag har alltid tyckt att det är något poetiskt över dedär "hjälp"-knapparna (fast de erbjuder sällan någon hjälp) Kul att du också tycker det.
Jag tycker dock inte att den nödvändigtvis skulle behöva vara så uppfostrande på slutet. Den känns lixom "större" i början.
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

volatile
volatile