Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinterpromenad i tystnaden

Snön knarrar så där härligt
under mina fötter...
Vinterluften är kall att andas in
överallt ligger snön
bländande vit...
Himlen är mörkt blå
och jag ser en rovfågel
cirkla där uppe
sökandes... spejandes...


Skogens träd bildar figurer
av snön de är inbäddade i...
Som en sagas aktörer i givakt
Ibland om jag kommer åt dem
ruskar de lite på sig
för att sedan inta sin
position igen...
Där borta skuttar en hare!
lika vit som snön...
Hoppas det bara är jag som ser dig,
hinner jag tänka innan den har
försvunnit in i skogen...


Det är en dov ,mjuk tystnad
som omgärdar denna tillvaro
Inga ljud hörs...
Bara tystnaden råder
Här finns ro för mina tankar
Här är fullkomlig ro...





Fri vers av sunnanvind
Läst 288 gånger
Publicerad 2007-01-31 08:25



Bookmark and Share


  Söder
mmm... vinterklädd skog kan verkligen vara vacker och fridfull... skön dikt...
2007-02-17

  Lars Granlöf
Tycker att du ska gå dit ofta. De låter så fint.
2007-01-31

  nettizen
Precis så är det i norrlandsskogarna... lugn och ro och bara en själv och de vilda djuren... härligt.
2007-01-31

  Lena K Nilsson VIP
Fin...låter härligt! Här regnar och blåser det...
2007-01-31
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind