Letad på fel ställen, vågade aldrig riktigt söka svaren inom mig...

Rosa text kan läsas enbart för sig.

Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Letad på fel ställen, vågade aldrig riktigt söka svaren inom mig...

Rosa text kan läsas enbart för sig.


Hela livet

*

Hela livet sökte jag efter lyckan
strävade efter perfektion
men var aldrig tillfredställd

Hela tiden detta eviga letande
i varje skrymsle och vrå
jag var aldrig ens i närheten då

Varje år summerade jag det
jag åstadkommit och staplade
erfarenheter i stuktuerade högar

Varje år samma besvikna min
konstaterde att jag inte blev
lycklig det året heller


*

När sedan kroppen gick sönder
och jag sprack i alla trygghets-
sömmarna, föll isär helt

När sjukdomarna och värken
stannade konstant
insåg jag
det trista faktumet att

Jag var inte lycklig innan men
 betydligt friskare då jag hade
alla ouppnåliga utopiska mål

Jag missade min lycka i nuet för
en strävan där olyckan inte
fanns en uppbyggd fantasi en lögn

*

Idag är jag inte frisk men lycklig
jag strävar framåt, ofta långsamt
alltid handikappad med konstant värk

Idag njuter jag i fulla drag av
min ofullständiga vardag där
dagarna går sin gilla gång


Innan sökte jag efter lyckan
strävade efter perfektion
men var alltid pressat stressad

Innan missade jag livet för
lyckan bodde i min egen tillit
till livet,
den fanns hela tiden inom mig

 




Fri vers av Viktoria Olausson
Läst 501 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-07 07:51



Bookmark and Share


    Damm
Friden finns inom oss!
Och du beskriver det på ett underbart sätt!
2007-10-27

  Jillan
Underbar! Visar verkligen att man ska livet som sig själv, att man ska leva och vara glad för det man har... Den visar så mycket, men mest att livet är värt att leva!
2007-02-11

    Kornelia
Jättebra skrivet! Tack så hemskt mycket!
2007-02-09

  thyra
En text som passar in på många av oss. Vacker insikt.
2007-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Viktoria Olausson
Viktoria Olausson