Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cancer är i kroppen vad den Onde är i världen.. en makt utom all kontroll


Tjuv och tjuv det skall du heta

Medan vi lever
älskar, sörjer,  fnittrar
Målar våra tavlor, bakar vårt bröd


äter våra vitaminer, smeker någons  kind
garvar våra fiskskinn
eller lagar vår mat

skinnas vi av en hemlig fiende
oförmögen att bara göra sitt
en som inte
lyssnar  till någon marschorder

än sin egen:
växa, bli stor
äta, ta för sig
ta plats, synas
och döda den
han parasiterar på

Inom oss
i bröst
eller prostata
tarm eller struphuvud
bygger den sitt nätverk

Tar oss för föda
äter för att döda
en mördare från begynnelsen

en som står oss emot
på vår bekostnad
en riktig satan

men vi ger inte upp,
framför allt,
ger vi inte upp.

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 427 gånger
Publicerad 2007-02-06 21:50



Bookmark and Share


  Eline.P
Tack för styrkan du delar med dig här.
Framför allt vi ger inte upp för denne satan!
2007-03-20

  Propella
Kommentarer är nästan överflödiga. Otroligt stark.
2007-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer