Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kom kom blås luft i mina lungor


jag tänker stanna här, för jag har aldrig någonsin varit mer levande än då.

jag var bättre förr

då kunde jag spela melodier
på hans revben
och jag brukade spara hans andetag på burk

dom är slut nu

jag var bättre förr

då jag kunde få honom att skratta
och i hans ögon brann solar

dom har slockat nu


jag var bättre förr

på den tiden då han ville röra mig
och jag fick rita liv längs hans skulderblad


och det gör ont att jag fortfarande
står kvar och trampar i spåren av oss
undrandes varför vissa ord
aldrig kom på fråga

när jag redan då visste att
det var med honom jag ville va


jag var bättre förr
men snälla en sista gång
kom kom
blås luft i mina lungor




Fri vers av vintervila
Läst 682 gånger
Publicerad 2007-02-11 19:34



Bookmark and Share


  john ekström
fin dikt med ett viss distinkt mönster som jag sett förr med ritande fingertoppar på skulderblad, men det gör inget för du blåste liv i den gamla meningen och kom med en rad nya fina som:

\"då kunde jag spela melodier
på hans revben
och jag brukade spara hans andetag på burk\"

Gillar såna här sorgsna dikter, bra!
2007-08-16

    Fallingforyou
Shit... underbar ju! Skitbra verkligen, något som jag måste bokmörka :-)
Jättebra! :D :D
2007-03-22

    Siera
Wow. Låt mig bara ta några sekunder och låta den sjunka in. Underbart. Upprepningarna ligger på precis rätt plats och skilnnaderna i avstånd mellan avsnitten är perfekta. du har blivit så otroligt bra att det inte finns något att göra mer än buga.

\"då kunde jag spela melodier
på hans revben
och jag brukade spara hans andetag på burk\"
Perfekt.
2007-02-13

    xtla
ibland när du inte skrivit på ett tag
som nu till exempel, och man väntat på en bra
text oich frågar sig om det kommer vara
så bra som man hoppas och varje gång så är svaret nej
det är tio gånger bättre :)
2007-02-12

    rainbow
\"jag var bättre förr

på den tiden då han ville röra mig
och jag fick rita liv längs hans skulderblad\"

är mitt favoritstycke! håller med om att dina liknelser är underbara och jag faller för upprepningen \"jag var bättre förr\", det blir som musik. ta bort t:et i \"dom har slocknat nut\" bara så blir det ännu mer underbart :)
2007-02-12

  Lady_A
Du är fantastisk! Den här är underbart vacker! Dina liknelser är så precisa att alla känslor verkligen känns i kroppen!!
2007-02-11
  > Nästa text
< Föregående

vintervila
vintervila