Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Go Girl Go

Jag kände en gång en liten mus
tyst och försagd med rågblond päls.

En dag fanns där en liten svart rosett vid ena örat
och jag hörde för första gången ett litet svagt pip
komma från dess strupe.

Go girl go, tänkte jag och fortsatte med disken.

Nästa dag tittade hon fram igen bakom diskbänken,
då med svarta slingor i sin päls,
och en röst som kraftfullt krävde rättvisa.

Go girl go, tänkte jag och låtsades som ingenting.

Förra veckan såg jag henne igen
nu med kortklippt svart päls,
piercing i underläpp och ögonbryn.

- Sätt ut en fälla, skrek man.
Men jag sa bara.

Go girl go, lämnade min diskbänk och rakade min skalle.




Övriga genrer av Carol Baylis
Läst 764 gånger
Publicerad 2007-02-12 19:35



Bookmark and Share


  Tina Q
Jag älskar den här - oxå...
Perfekt för slampoesi...
2007-07-28

    prana
härlig mamma du verkar vara. Om det nu var din unge du hade i tankarna. Håller med! Inte olagligt att vara independent, ännu.
2007-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Carol Baylis
Carol Baylis