Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En släktings sorgliga historia, återberättad för mig.


Min far körde ihjäl sig

Min far körde ihjäl sig
mot en bergvägg
i Ryssland.

Så sade du.

Åren som ensamstående mor
med ett barn
var hårt år 1918.

Åren gick
jag fick en ny far
han var tjugo år äldre än mor.

Man ska inte skåda given häst i munnen
sade du alltid
nu förstår jag varför.

Ryktet var räddat
söndagarna tillbringades i kyrkan
ett svart kors hängde över min säng.

Judaskorset.

När jag var 30 år förstod jag äntligen
min mors liv levdes i okärlek
längtan måste ha varit ofattbar...

...efter den man jag sedermera fann
i en annan stad
med en annan familj.

Min far.




Övriga genrer av Carol Baylis
Läst 626 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-17 20:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bokmärker denna fantastiska historia...
2007-07-18

    Nattviol
mycket bra berättat! och med
ett oväntat slut vilket alltid
gör att man studsar till och
kommer ihåg!!
formen är tilltalande och
historian säkert alldeles sann
för livet överträffar alltid
dikten, eller hur!
applåd***
2007-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Carol Baylis
Carol Baylis