Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration - Venus in furs - Velvet Underground


Dina älskarinnor stönar i rummet bredvid medan du målar horans kropp med ditt eget blod


Hennes skönhet är
Motsägelsefull
där hon står i månljus

I motljus kommer Venus vandrande
Hon placerar kärleksfullt
sina åtrådränka tänder i din nacke
Genom din blödande mun kommer ofödda poeters ord
Hon ler det vackraste leendet du sett

Keruberna
har bränt sina pilar
Du ska alltid att älska henne

Vi kommer aldrig någonsin få en andra chans skrattar dina vackra älskarinnor
De har vänt dig ryggen för att åtrå varandra
Likt spädbarn omsluter de brösten du förglömt
Se, utan att vända sig om lämnar de dig i underjorden

När undergången kom sov du
bredvid en vacker hora som kysste ärren på din hals
hon lät dig kalla henne
Venus

Förlorad i din förlovning till besatthet
-Venus likt en åldrande kurtisan
benen säras
Ta mig
Du kan aldrig någonsin få henne

Du ser blodet från när hon förlorade sin oskuld men vi alla vet
att du föddes utan
Undergången har kommit och gått och du brann inte upp utan
smaken av aska stannar i din mun när brösten du kysste försvann i grå rök

Och Venus hon skrattar och du följer henne vart hon än går
Dina älskarinnor åtrår varandra i ett smutsigt hotellrum och i källaren
Ligger Venus moderskaka begraven

Du söker efter den förlorade staden
där hon födde din undergång till tonerna av horans skrik
I tider då Venus grät blod för att ge dig
evig ungdom som
morgongåva
Och ett vätskande sår som aldrig läker

Venus som aldrig någonsin kommer låta dig komma
närmare




Fri vers av Queen_of_Rain
Läst 759 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-13 14:33



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Mycket blod och förakt i det här - kanske är det så ibland, men jag gillar det inte. Men stark dikt, måste jag ändå säga. Som en tavla man kanske tittar på någon gång, fascineras av, men aldrig skulle vilja ta med sig hem. Bokmärker inte.
2007-02-27

  le nu
jag instämmer med skogsstjärna, kan vara det bästa jag har läst. Jag bara älskar den, den tränger sig på och rör om ordentligt.

Ger så många blandade känslor, jag vill läsa den igen och igen... Den får ett liv och kryper in under huden. På ett obehägligt sätt sensuell och plågsam på samma gång.

Känner för att söka upp inspirationskällan.
2007-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_Rain
Queen_of_Rain