Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blott en liten fundering under bearbetning


Glimten


När dagen blir gammal
och lider mot sitt slut
skymningen sig samlar
innan kvällningen
i den allra sista skälvningen
ljuset släcker ut

I kärlek
och gemenskap
mörkret bjuder
till ljuv känsla
av värme och samhörighet

I ensamhetens
känsla av övergivenhet
natten sjuder
av en helt annan verklighet

blott
ett hjärtslag
ett andetag
bort

från den underbara
tillsynes
alldeles självklara
lugn och ro
vi alla
önskar tro
i varje kropp och själ bo

En illusion
uppkommen
och skapad
av och ur
den situation
som vi
med mer tur
än skicklighet
råkar leva i

En verklighet
vi gärna
tar för given
inför de
alltför skrämmande
alternativen


Men när allt
kommer omkring
är det alltid någonting
som tar sin början
när allting annat tagit slut

allting förändras
och ingenting förblir

i efterdyningen
till den ännu
inte bräckta
gryningen
alla ljus synes släckta

likväl
blott
ett hjärtslag
ett andetag
bort

en ny dag väntar
på att få bryta ut

med nya möjligheter
att upptäcka
ta vara på
och utveckla

till någonting
mer än blott
den illusion
vi levde i förut











Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-02-16 23:32



Bookmark and Share


    Regina E
Vackert skriven dikt med en positiv livsfilosofi - så som det kan kännas ibland. Och tur är väl det!
2007-03-06

    sunnanvind
Underbar dikt! Verkligen!
2007-02-28

  nattig
Det är ju så flödande rätt det du skriver. Gårdagen är ju ett minne blott, morgondagen är här och nu. Att vakna från morgondagen och se in i det nya okända, är som att inta sin frukost och fundera vad man ska äta till lunch. Hela tiden rör sig vår värld och man hittar nya vägar. Så vackert att jag sparade den, för att få möjlighet att läsa om och om igen.
2007-02-18

    M
å vilket flöde, vilken tro på morgondagen som här fömedlas. Blir sådär skönt varm inombord, som när man känner den första vårsolen. Poesin är så mild den orden smeks fram...och in i mitt vara
Kanske tror jag inte på att vi av tur lever det liv vi gör. Människan kan välja, i nästan alla lägen. Vi får vara stolta över det vi själva kan åstakomma och då vill jag inte kalla det tur. Håller till fullo med dig om att vi dock tar mycket för givet.
Läser denna om igen för att få upprymmas av värmen du förmedlar här!
2007-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP