Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...men jag vet inte...


Det är så mycket jag tror

Tror att du älskar havet
när snö faller
och
långt hår som flyger i vinden

Tror att du spelar för mig
dina basiska toner från hjärtat
som längtar liksom jag

Tror att du tränar ett lag
har finska anor
och kanske en kinesisk hund

Tror att du ibland sover illa
äter treo ur rör
och ser saker som inte finns

Tror att du älskar att resa
besöka kyrkor i skymning
och dricka öl på ett café i Paris

Tror att du gillar bakverk
hemlagad mat med dessert
och pepparkakor en masse

Tror att du gillar vackra saker
samlar stenar och snäckor på stranden
och grubblar om natten som jag

Tror att du tänker på din syster
längtar, saknar och tror
att hon en dag kommer tillbaka

Tror att du stänger in dig
gömmer ditt hus i mörker
och bara låter mig se in

Tror att du är rädd för mycket
men är starkare än vågen
som sveper med mig i djupet

Tror att du bara vill våga
öppna dörren på glänt
och släppa in den som bankar

Tror att du ler åt dessa rader,
skakar på huvudet men inte förstår
den kvinna
som bara fortsätter att skriva...










Övriga genrer av Carola Jeryd
Läst 489 gånger
Publicerad 2007-02-19 00:37



Bookmark and Share


    Saulus
Jag både ler och förstår! Men det förstår jag icke...
2007-12-08

    JJ VIP
Gillar hur du vandrar i tankar hur du i olika hädelser paserar genom läsandet.. Fjärde versen är så bra, så målande, men hela dikten är bra, och det är inget som jag \"tror\"! Mvh. JJ.
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för