Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett samarbete med \"Silver\"


ABBA CDE DCE-sonett

(a) Vad ABBA har med poesi att göra
(b) C D E inte lätt att rätt förstå
(b) men om sonettens form man önskar nå
(a) en ABBA-CD E mer än att höra

(a) musik från Björn och Benny i sitt öra
(b) fast inget ont om dessa båda två
(b) de har ju gjort musik som väl kan slå
(a) och lyssnarskarors hjärtan djupt beröra

(c) så får du skrivkramp, sänd ett SOS
(d) måhända till Agneta eller Frida
(e) och bli sonettens egen dancing queen

(d) då ska du ABBA-CD Ej bestrida
(c) för versmått är ej någon petitess
(e) ty det ger takten, liksom melodin!




Bunden vers (Sonett) av Lillasyster F
Läst 358 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-19 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F