Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattskräck

Ur nattens mörker kommer det ett skri
Ditt rop på hjälp får hjärtat mitt att stanna
Och upp jag stiger för att stå dig bi
Och torka skräckens svett ifrån din panna

Min vän, nu är din nattmara förbi
Så mörka drömmar kan ej vara sanna
Nu genom rummen flyter mjuk magi
Och sprider stjärnstoft som gör drömmar granna

Jag bär dig runt trots smärtan i min rygg
Vi vaggar runt i denna mörka natt
Och strax du lugnet äntligt återfått

Min älskade, min lilla fina skatt
Nu kan du vila vidare så trygg
Jag viskar i ditt öra tyst, "sov gott"




Bunden vers (Sonett) av Lillasyster F
Läst 2062 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-15 18:01



Bookmark and Share


  Andreas R
Fantastiskt bunden vers! Jag gillar ditt ordval =) Vändningen i sonetten är underbar, men sista delen kan arbetas med mer ifall du vill ha en sonett. Helhetsintrycket är underbart!
2011-03-25

  Johan Bergstjärna VIP
Fint!
2011-03-24

  aol
ömt så vackert
2010-02-12

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Du har koll på sonetter! Men jag tycker att den sista terzinen är svagare än den ditillsvarande dikten, vilket drar ner helhetsintrycket. Främst är det "Min lilla fina skatt" som känns lite överlastat och av någon anledning - jag vet inte varför - får jag ingen känsla av att sista raden rimmar, fastän jag rent objektivt kan se att den gör det. I övrigt: en alldeles utmärkt dikt som får mig att känna med både moder och barn.
2009-05-02

  Carola Zettergren
Mycket fint detta!!!Applåder!!!
2009-04-15

  "Silver" VIP
Förutom att den går rakt in i mitt hjärta med igenkännandet, så verkar den vara en perfekt skriven sonett med en rad vars andemening lyser ljust och tröstande över de andra:

"Så mörka drömmar kan ej vara sanna".

Bokmärkt favorit!
2009-03-21

    Bodil Sandberg
Ett modershjärta slår alltjämt
för barnet där i vaggans frid
vaktar värnar - tar bestämt
alla kval som barnet skrämt
till sin själ - och går i strid

en liten vers tillbaka till dig

underbart fina rader min vän!!sparas
2009-03-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Läsvärt och välskrivet på sonettform.
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F