Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godnattsonett

Se himlen som på nytt har blivit klädd
av små små ljus från fjärran rymders trakt
och månens silver smeker ömt din bädd
där täcket ligger mjukt tillrättalagt.

Bevingad genom skyn gick solens jakt
men mörkrets mildhet lämnar ingen rädd
ty goda älvor står kring dig på vakt
när vägen mot din drömvärld blir beträdd.

För även den som lyser starkt och klart
behöver stanna upp ett litet slag,
naturens alla väsen gör som du. 

Så även gudar har sin vilodag
- ja, tänk på det så kommer sömnen snart
att varligt föra dig till vila nu.

 




Bunden vers (Sonett) av "Silver" VIP
Läst 1194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-20 23:47



Bookmark and Share


    Rafael
Så fint
2017-04-27

  Quasimodo
En fin sonett som vaggar och ger ro !!!
2008-07-13

    Maria Malm
Sagolikt vackra ord, som gör dag till natt.
2007-04-14

    Bostik
en vaggande sonett som gör sig fin med vaggande jamber! stjärnor och månar på himlabädden är ett alltid så uppskattat tema, och du behandlar det precis så varsamt och silvervackert som man ska göra, verkligen vackert!
drar till minnes en annan vacker godnattvisa:

Bofinken nyss, nyss, Caisa Lisa,
Slumrande slöt sin kvittrande visa;
Solen nyss slocknat,
Och Fästet har tjocknat,
Enslighetens tystnad rår;
Jag till Fröjas dyrkan går.


Tack för denna, nu kan jag somna fint ikväll!
2007-03-29

  Daniel_78 VIP
:) så skall låta. du skriver fint du.
2007-03-27

    BetweenTheLines
snygg sonett med en för mig välbehövlig vilopåminnelse
2007-03-23

  Mangal VIP
Jag somnar nu. Tryggt vaggad av dina ord. Så bra.
2007-03-21

    JJ VIP
Ett vackert skimmer pryder raderna i denna dikt, ett lugn sprider sig i slutraderna, man riktigt känner hur hela världen tar en paus. Mvh. JJ.
2007-03-21

    Bodil Sandberg
Älskar denna mästerligt gripande sonett...trolsk och underbar!!!Jag tar den som favvo!!!
2007-03-21

  Lillasyster F
Så härligt lugn och trygg denna sonett är. Jag vill skriva ut den och sätta upp ovanför sängen så jag kan läsa den innan jag somnar.

Ännu ett silversmekt mästerverk!
2007-03-21

  devilsangel
Känns lugnt och tryggt att somna efter att ha läst denna text :)
2007-03-21

    Herr Ångest
Vad ska jag säga...

Fantastiskt... helt enkelt..
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP