Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nils Ferlin “Stjärnorna kvittar det lika”


Stjärnornas viskning

Jag vill tro på en röst där i vindens sus,
på en kraft som aldrig ska svika,
en försäkran från stjärnornas sälla ljus
att det aldrig kvittar dem lika.

Men min himmel är stum och istället hörs
ett förtvivlans eko i natten
från de marker där människor hårdhänt förs
över gränser och mörka vatten.

Från min vrå ser jag skaror motvilligt fly
mot en oviss framtid i länder
där vart uttryck är kodat, var blick är ny
och där allt det okända händer.

Den som då öppnar upp i försök till tröst
om än vacklande, oerfaret
har hört stjärnornas viskning i vindens röst
och är ljusår närmare svaret.




Bunden vers (Rim) av "Silver" VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2022-05-08 20:31



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Fin!

Och jag känner naturligtvis igen allusionen till Nils Ferlin! :-)
2023-08-26

  Tino
vilken underbar rytm! Sista stycket är fulländat
2023-04-01

    JJ VIP
En otroligt värdig nutidsdikt i Ferlinsk anda! Jag gillar verkligen nerven i era dikter... din och Ferlins.
Mvh. JJ.
2022-07-14

  Kajan VIP
Texten når ända in till hjärtat, och den visar på det bråddjup som är i den här världen. Här bidrar rytm och ton starkt till upplevelsen, som det ofta gör även i Ferlins poesi.
2022-05-17

    Rafael
Helt fantastiskt. Aktuell, briljant och oerhört berörande. Kopplingen till Ferlin, stjärnor, ovissheten hos den som flyr. Och rytmiken totalt klockren. Både ekvilibristiskt och så observant och känslosamt. Jag är helt knockad. Tack!
2022-05-13

  aol
Så djupt berörande skaldat med så stort djup och känsla
2022-05-09

  S.A.I. Steve Lando VIP
excellent estellärt briljant
2022-05-09

  Mangal VIP
Berörande. Speglande. Finner mig stanna upp extra i "där vart uttryck är kodat". Gripande.
2022-05-09

  Jaramald VIP
Högaktuell!
2022-05-09
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP