Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mistelns kvist

Det går en stråle genom världen
Och bjällror klingar överallt.
Det knastrar skönt från glöd i härden
Och ute gnistrar frosten kallt.

Bland faten ser man korv och skinka
och maltdryck, nubbe, sill och kol.
Låt taberasets stjärna blinka,
Låt vänner dricka vänners skål.

Men när jag tackat sista gästen
Då tar jag dig till spisens hetta
Där mistelns kvist förnyar festen
På viskat ord och händer lätta.

Din rodnad var min enda önskan
Och mitt i glögg och julebak
Slår knoppar ut av sommargrönskan
På dina läppars mjuka smak.




Bunden vers (Rim) av Paedur
Läst 1785 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-12-24 17:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättefint skrivet!
2010-07-23

  Kameleont
Imponerad och varm när jag läser dina rader. Härligt!
2009-01-02

  clueless
Vackert som alltid när du skriver. Ha ett riktigt gott nytt år vännen/Clueless
2008-12-31

  "Silver" VIP
Jag har nog sagt det förut - lika bra att bokmärka hela din sida som favorit med en gång. En målning med kontraster, sommar och vinter, fest och vila, kyla och hetta.

"Din rodnad var min enda önskan"

Underbart.
2008-12-25

  Burn
En underbart vacker jul/vinter/kärleksdikt! Med en väl sammanhållen ton och rakt driven handling. Känns väldigt sammansatt, balanserad. Både melodi och rytm sitter.

Och att efter själv ha upplevt en mycket trevlig julafton så är det härligt att läsa en sån här dikt. Mycket fint, du.
2008-12-25

  Anna H
Vilken härlig julsaga!

Du målar upp scenerna så vackert och zoomar in så smidigt.
2008-12-25

  Erik L
Väldans vackert och det var en dikt som gjorde gott att läsa i dessa juletider. BRAVO!
2008-12-25

  Annmargreta
Vackert!
2008-12-25

  TheMoon
Härligt att det finns dikter att läsa här som håller kvalitét. Den är succé långa vägar!
2008-12-25

  Carola Zettergren
En riktigt stämningsfull och härligt romantisk juldikt!!!! Applåder!
2008-12-24

  Miss Mod
Håller helt med föregående, underbart!!
2008-12-24

  lyckeli
helt klart favorit
bland julens poem
2008-12-24

  Lotti
fin
2008-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur