Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längta inte sönder livet, Johanna!

 

Så sa hon alltid

men jag förstod aldrig riktigt vad hon menade

Tänkte

vad finns som är viktigare än längtan

och därtill glädjen när man äntligen är framme

 

Jag visste ju

det är förvisso inte lika ljuvligt efteråt

när allting lagt sig och ett antiklimax uppstår

innan man hittat något nytt att blicka fram emot

när det bara är vardag

 

men ett liv utan längtan

är väl inget liv

och därför var det värt det

 

Så småningom försvann hon

hörde inte längre hennes röst

eller slutade lyssna efter orden

 

Hade väl inte tid

 

När så stunden kom

då jag plötsligt insåg att jag var medvetet närvarande

här och nu och ingen annanstans

 

det var förresten bara häromdagen

 

förstod jag henne för första gången

kände ruset inlindad i stillsam lycka

 

nådde klimax i takt med livet självt

 




Övriga genrer av mejo
Läst 613 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-19 13:26



Bookmark and Share


  HQ
Känner så väl igen tankegången.
Tänk om man kunde leva mer i nuet.
En fin text som sätter fart på tankarna!
2008-01-11

  devilsangel
Johanna Sällström??

Jättefin, bra formulerat. Sanna ord om en trasig ängel
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

mejo