Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del I


Poängen med att inte alltid anteckna allt och vitsen med att vissa saker glömma

 

Det var det här med uppmärksamheten

registreringen av livet som ständigt pågår

Efter allting Eftertanke

Åh vad hon ville att det skulle sluta

 

Inte konstigt att hon var mentalt utmattad ibland

De flesta människor kunde smittas av influensa eller magsjuka

Själv behövde hon inte blanda baciller med andra

hennes eviga ofrivilliga vakenhet

dubbelt upp vaken när hon inte sov

var nedbrytande nog

 

Vad var det Söderberg skrev i Doktor Glas

Hon erinrade sig:

 

"Han har inte låtit reflektionen drypa gift i sitt vin.

Han är lycklig och honom avundas jag".

 

Det var det enda citat hon helt och hållet kunde utantill

Ironiskt nog var hon lite stolt över det

samtidigt som hon visste

att det hela egentligen bara bekräftade själva problemet




Övriga genrer av mejo
Läst 583 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-23 12:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mejo