Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

triumfkrucifix

jag passerar
en kyrka
varje dag

och varje dag
tittar jag
på kyrkan
och tänker

vackra tankar

om dess valv
dess fönster

och om klockan
som jag hört
sedan jag
var barn

för jag har sett

tornet
korset
visarna

som sakta drar tiden
med sig

i många år

och jag minns
första gången
jag såg mannen
på korset

spikarna i hans händer
blodet i hans panna
hängandes över golvet

död

jag minns att jag tänkte
att jag inte kan be
en död man
om en tjänst

och vilken far
lämnar sin son
åt mordet?

klockan slår
lika regelbundet
som hjärtat

år efter år

och jag
passerar kyrkan

varje dag




Fri vers av mgns
Läst 229 gånger
Publicerad 2007-02-19 20:44



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Mycket bra titel, mycket bra text... men kyrkan... är den inte för att påminna om handlingar? Handlingar upprepas, även de onda så kanske är det bäst att skänka tanken till det. Texten, titeln som passar perfekt - 5.
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

mgns
mgns