Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tro det eller ej - det är inte reklam *S*


Kåseri - Den svenska kvinnans Religion

 

IKEA står det på skylten i stora, feta bokstäver - blått och gult. Du kanske tror att IKEA är ett stort varuhus med möbler? Ett ställe där man kan hitta en lämplig soffa eller säng? Men du har fel, för IKEA är den svenska kvinnans passion, hennes största religion, hennes Mecka.

Visst, det är lite pinsamt när någon frågar var man köpt den fina lampan, det snygga bordet, det funktionella skåpet och man ständigt svarar IKEA, men bara för den oinvigde. Du som tror att IKEA är billigt skräp, du har absolut noll koll  - IKEA är kvalitet fast med humana priser, IKEA är värt att tillbedjas av oss med dubbla XX kromosomer.

Så man kan undra är det priserna som gör att busslast med kvinnor vallfärdar till Haparanda? Inte bara, skulle jag vilja säga, det handlar om mer. Det handlar om en stil, en enkelhet om det faktum att det är praktiska möbler. I alla
fall om man har någon som kan skruva ihop eländet.

Så till Profeten Ingvar Kamprad vill jag bara säga  - tack för en underbar religion byggd på konsumtion och tömda bankkonton, en religion som inte bidrar till några världskrig men till ett praktiskt COMPACT LIVING i enkel klassisk svensk stil. En religion som ger våra sambos och makar den där sexiga extra rynkan mellan ögonbrynen. 
 
 
 
Tack IKEA.

 

 

 




Övriga genrer av Xena
Läst 302 gånger
Publicerad 2007-02-21 14:29



Bookmark and Share


    *Zenobia*
Kul !

Kanske inte reklam för IKEA....men reklam för din text....om du så vänder bilden upp-och-ner blir det ändå reklam.....för något... :)
2007-02-22

  Maud Li
\"den där sexiga extra rynkan mellan ögonbrynen\" jo jo! ;) Och konceptet passar tydligen inte bara \"lagom-Sverige\" - det går ju hem världen över.
2007-02-21

  Agnes
Snudd på textreklam vågar jag nog påstå, men kul var den!
2007-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Xena