Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
säg hur vet man


är det du eller jag?

Du är inte den du var
inte heller jag är den jag var
inbillar mig att jag är mer på min vakt
du låter gärna cirkeln bli mindre och mindre?
varför förstår jag inte längre när du menar allvar?
jag vet inte längre när du skämtar
du gör mig rädd för världen nu
vill inte att du ska bli en av de där som inte tänker
snälla öppna dig igen
vi hade så roligt
det gick upp och ner, runt och runt
vilt och galet, lugnt och med ro
goda öppna vänner med varma hjärtan
ser du inte längre?
hoppas jag tar fel
kallt och hårt finns det nog av
jag brukade säga, var stark
låt dem inte förstöra dig
tillåt inga sparkar
du sa, jag klarar mig, jag vågar gå emot
då tänkte jag
skinn på näsan
det kallas att man har skinn på näsan
har hört det så ofta
att flickor behöver sånt skinn
men akta dig min flicka
jag ber dig
nej, egentligen ber jag inte om något
jag råder dig
rädda dig innan det är för sent
innan ditt skinn förvandlats
blivit segt, tjockt, hårt
äckligt buffelskinn
vi vänder oss inte om nu
väntar gör vi.




Övriga genrer av sanjoula
Läst 470 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-02-23 11:50



Bookmark and Share


  isidore
så heter man mattias.
2008-07-28

    dermonds
Känner igen mig i din text.......bra skrivet
2007-02-23
  > Nästa text
< Föregående

sanjoula
sanjoula