Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årets, klockan och min mp3\'s gemensamma grundare

Går genom dagar, genom dagar man går
Sätter ner sitt avtryck och kvarlämnar ett spår
År plus år, cirkus sjuhundratrettio dagar
Tider kan vara fula, men även lika fagra
Som en blåklint, bergets egna fröjd
Nere i dalen, uppe på en höjd

Tick tack, tick tack
Slagen kommer konstant, likt en pundare på tjack
En finnurlig liten sak som ger oss våran sömn
För det är inte morgonljuset som piper och stör våran dröm
Vissa går på ström, andra går på batteri
Samma sak i olika form, skapad av världsindustrin

27 år sen den kom, första mp3\'n
Patentet blev dock förlorat, killen måste nu vara sne
Min modell spelar olika sortes format
Och så har den digitaltid inbyggt, helt självklart
Fick den av mitt bolag, jag skriver ju texter
Perfekt för att ha när jag nu växer
Kollar på klockan, 16.07 är nu tiden
Bläddrar i arkriven och överför nu filen

Tid
En sak som är hela världens byggsten
Ett år, en klocka plus mp3\'n
Allt har med tid att göra, bara att förstår
Att med tiden händer mycket, många minuter blir till år
Snart är det vår
Den tiden är då vår
Våran egna tid när vi går på en stig
Eller ligger på bänken, på nått sätt fördriv
En fördrivning av tiden som givit oss plats
En fördrivning av tiden som givit oss last
Många har fötts, många har gått bort
Men tid är en sak som vi allihopa har fått




Fri vers av Fidde J
Läst 406 gånger
Publicerad 2007-02-25 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fidde J
Fidde J