Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svensk Maffia

Nittonåringen som gick sin egna stig
Har gjort allt han kunnat för att hålla sig aktiv
Sprungit från de andra, sprungit mot dem andra
Han och sina bröder som alltid haft varandra
Vandrat genom staden, blodet har droppat
Har fått och har gett men har aldrig blivit stoppad
Stoppad från att drömma, stoppad från att handla
Började förvandla staden till nått annat

Blev bemött snarast med lagar och paragrafer
Sket i allt och stred med blödande soldater
Mot de andra gängen och även mot de blå
Polisgrisarna tar en battong, de skrattar och de slår
På en bår ligger vännen, mot akuten han åker
Börjar planera hämden medans sirenera låter
Fick starta på noll och nu var det dags
Att skapa något nytt, en maffiaklass

Drog i ihop alla som han kände sen innan
Började planera på hur de skulle vinna
Hur de skulle hinna innan tiden tog slut
Förhindrad blev han igen av ännu en blå snut
I ett förhör om \"väpnat rån\" han sitter, han skrattar
Svarar på frågor och snuten undrar om han fattar
Vad det handlar om och hur allvarligt det är
\"Kampen mot staten\" uttalas och snuten blir tvär
Vad ska han säga och vad kan han göra
Kommer inte nått konkret ja då går han
Killen i rummet sitter tyst och håller hedern
Snackar inte ett ord och klättrar på stegen

Sjalen virad runt över näsan och kepsen nerdragen
Har kämpat och kämpat och har nu nått denna dagen
Vid sin sida finns killarna som alltid varit där
Framför dem är ett gäng som spottar och som svär
Vem kommer styra staden imorgon
Äventyrar livet för att inte bli en Svensson
Tio mot tio och nu ska det avgöras
Vilka som tar makten och vilka som dödas
En kamp för blodet som de har i sina ådror
En blodig kamp som kommer sluta i plågor

Dagarna efter håller killen sig ute
Inte gömd för några gäng eller snuten
Sitter lugnt på fiket med cappucinon i sin hand
Tänker på sitt liv, mannen från ingenstans
Nu håller han och vännerna i trådarna i stan
Vet vad som händer, när, hur och vart
Folk går förbi, killar hälsar och tjejer vinkar
Han håller sin plats, höjer huvudet och nickar
Är riktigt glad för det han har skapat
Tagit över staden och stått över alla lagar
Dags att expandera och ta över stad för stad
Säger det till gängen som vill visa att de är bra
Gör inget själv utan lever det goda
En maffia är född och på Sverige han frodas




Fri vers av Fidde J
Läst 585 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-10 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fidde J
Fidde J