Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är bättre att vara blind än att bara ignorera...

Jag tyckte mig se vad alla på bussen tänkte,
när mannen med pinnen som hade en tennisboll längst fram på den,
långsamt staplade fram i bussgången.
De tänkte nog \"Fan vad hemskt att vara blind..\"
De hade kanske medlidande för mannen.
Vissa vände kanske medvetet bort blicken för att de trodde att det var fel att glo på någon som inte kunde glo tillbaka.

Och jag ville bara skrika.
Att det är fan bättre att vara blind än att bara titta på.
Än att bara låta saker ske, människor brytas ned.
Än att bara ignorera.

\'alla gånger folk hört men låtsas vara döva, döva för att de inte orkar höra.
Alla gånger folk sett men ändå bara blundat, blundat för de inte orkar se på vad som egentligen sker med vår värld...\'

Varför sitter vi bara där, som robotar i ett skal?
Som utan medlidande och empati...
Varför bryr vi oss inte, varför orkar vi inte bry oss?

Jag ska förändra världen, förändra er, förändra mig.
Förbättra oss och allt!
För jag kan, du kan och tillsammans kan vi alla, vi kan mer än vi själva tror.
Jag vet att vi kan om vi vill!!

Och det är fan så mycket bättre att vara blind
än att bara stirra tomt ut i luften utan att se..




Fri vers av Mysiga Moa
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-02-26 14:19



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Explosioner...

Jag blir glad över att du arg. Att du vill förändra. Det skulle jag också vilja göra, försöka våga skilja mig ur mängden.
Hur man nu vågar det?

Smart titel, när jag tänker efter så stämmer det. Stämmer det väldigt bra. Bättre att vara blind än att se rakt fram eller blunda för sånt som är jobbigt.

Och, ja, jag är också helt säker på att man kan om man verkligen, verkligen vill.
2007-02-26

  AndersN
Det är skönt att se det rent mänskliga att kunna skrika av sig inte alls beror på när man vuxit upp eller vart man lever. Det är universellt och ständigt förekommande.

Texten i sig kunde bearbetas för att få ännu mer sting, men vi struntar i det. Budskapet gick ju fram.

mvh
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Mysiga Moa
Mysiga Moa