Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min hemmaknåpade filosofi. Jag använder en bild som fungerar för mej. Jag fick inspiration av Rosmarin som skrivit När Gud stänger en dörr...


Jämnad väg

När jag tänker på ett problem
tänker jag också att det finns en lösning
Samtidigt som problemet existerar, finns det också en lösning
Det är tryggt att veta

Jag ser problemet som en jättestor hög med något odefinierbart
Den ligger mitt framför mej
blockerar min sikt framåt
Den är så stor att jag kan inte gå över, och jag kan inte se runt den
jag vet inte vad som gömmer sej på andra sidan problemet



Om jag tar ett steg framåt, ett oväntat steg snett framåt
inte i mina vanliga spår rakt fram och sedan ytterligare ett
då kan jag se lösningen!
Lösningen kanske inte finns där jag förväntade mej
inte hellre ser den ut som jag trott
Den är verkligen oväntad
men verklig!

Lösningen är som en stor grop, dit jag kan skyffla ner
allt det odefinierade som är problemet
När jag är klar
är marken plan igen, och jag kan ta mej vidare



Att titta bakåt, föll mej först inte in
Men, om jag tittar i backspegeln
Är de flesta problemen som jag stött på
numer bara mark som jag lätt kan gå på




Övriga genrer av MonaLisa
Läst 545 gånger
Publicerad 2007-02-26 22:41



Bookmark and Share


  Albert
ibland är bilder det bästa sättet att se
ofta är det det
2007-03-25

  Rosmarin
Klok, och bra bildspråk!

(Men du har glömt ett \"r\" tror jag, i \"är maken plan igen\")
2007-02-27

  Peter Stjerngrim VIP
Ibland är det inte så lite som att gå på Tigerjakt ...
2007-02-27
  > Nästa text
< Föregående

MonaLisa
MonaLisa