Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En flicka sitter... (sonett)

En flicka sitter på en förstubro
en liten tös som vill gå på kalas.
Därinne genom fönstrets blanka glas
ser hon sin ena, nya, vita sko.

Den andra skon är slängd i grisens ho
där stians gröna flugor kring den dras.
I tårar av den dröm som gått i kras
försvinner hennes sista hopp. Och tro.

Hon skulle svävat in i slottets sal,
efter en månskensfärd i charabang.
Men klänningen är lämnad in på tvätt.

Så balen kommer inte ens på tal.
Det faller aldrig någon skir volang
kring flickans vita lackskinnssko, så nätt.




Bunden vers (Sonett) av Tingsta
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-27 12:11



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Njutning i varje rad och varje välavvägt ord. Självklart flytande rim. En historia kring drömmen om balen på slottet, en dröm som fick möta verklighetens ack så praktiska beskaffenhet.

Sen råkar det vara så att jag är en versnörd som, när jag ser något så perfekt som denna sonett, inte kan låta bli att belysa den enda lilla formulering som jag skulle tittat lite mer på: rad 10. Själva rimmet är dock perfekt även där.

De tre sista raderna är urtjusiga och knyter ihop historiens alla delar och avslutar i sann askungeanda med den enda skon.
Mästerligt.
2007-06-20

  Jan Linderoth
Härlig ny Askungesaga.
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Tingsta
Tingsta