Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För många år sedan hade jag en mycket nära vän. Vi spelade tillsammans. Han dog alldeles för tidigt.


Magnus

Så har jag med envishet värjt mig
Med envishet vägrat förstå
Och avvisat tankar som snärjt mig
Blott nekat och sett i det blå

Jag fortsatt att sjunga de sånger
som bundit oss två till en själ
Och frågar mig hur många gånger
vi sjungit dem, illa och väl

Jag fortsatt att spela musiken
Folklåtar med förstämd fiol
betvingar durspelsmekaniken
fast ensam, i molltonstriol

Jag vet att en vers inte bringar dig åter
Och inom mig gråter jag, gråter och gråter




Fri vers av Tingsta
Läst 589 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-28 14:44



Bookmark and Share


  aol
en ån sorg en sån saknad jaa inget varar min vän men din fina dikt blir för evigt kvar
2008-01-21

  Jan Linderoth
Du är inte bara rolig och en fin vän, utan en mästare att röra mig med dina ord, och din musik!! Tack för denna, en omåttligt fin hyllning!!
2007-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Tingsta
Tingsta