Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här bor en dam... (sonett)

Här bor en dam som har fått hepatit
en mycket mystisk kvinna tycker jag
och hennes ögon svartnar dag från dag.
Hon säges vara sjukligt glad i sprit.

Hon lär berusa sig med aqua vitae,
och ständigt gulnar hennes anletsdrag,
Hon blir allt sämre av vart fylleslag
i \"livets vatten\" dränks hon bit för bit.

Snart ligger hon väl ute i rabatten
Förnedrad blir en så pass törstig flicka
Jag önskar att det ginge henne väl

Hon kanske inte överlever natten
Hon borde nöja sig med sockerdricka,
ett bittert öde för en supig själ




Bunden vers (Sonett) av Tingsta
Läst 226 gånger
Publicerad 2007-02-27 12:12



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Du får skaffa dig nya nyktra kompisar!
men du är som vanligt en jävel på att få till det!
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Tingsta
Tingsta